Schłodzoną w lodówce kulę ciasta rozwałkować cienko (ok. 3 mm), nałożyć najlepiej na okrągłą formę do tarty, odciąć płaty ciasta wystające poza formę, ciasto ponakłuwać widelcem, przykryć pergaminem, obłożyć suchą fasolą lub specjalnymi kamyczkami do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C, piec ok. 15 min. aż ciasto lekko zmieni kolor, wyjąć, zdjąć pergamin i fasolę.
Na suchej patelni lekko zrumienić boczek, odtłuścić go na ręczniku papierowym, rozłożyć boczek na cieście, posypać startym serem, zalać masą z jajek rozbitych ze śmietaną, przyprawioną gałką muszkatołową, pieprzem i solą, włożyć do pieca nagrzanego do 200 C i piec ok. 20-25 min,. aż całość się ładnie zrumieni. Podawać z sałatą z winegretem i kieliszkiem dobrego wina.