Skip to main content

Tarta z łososiem

Składniki:

  • ciasto na tarty wytrawne
  • 350 g świeżego łososia (filet)
  • 250 ml śmietanki
  • 5 jajek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz
img

Przygotowanie

Filet obrać ze skóry, mięso pokroić na drobne kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej i dusić pod przykryciem 3-5 minut, aż zmieni kolor.

Ubić jajka – żółtka razem z białkami. Dodać śmietankę i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać rybę, koperek, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wlać w formę z ciasta i zapiec w piekarniku (180 st.) przez ok. 20 minut. Tarta jest gotowa, gdy zastygnie masa na jej środku.

Najnowsze odcinki