Skip to main content

Sandacz w Rieslingu z groszkiem cukrowym w pomidorach i śmietanie

Składniki:

  • 4 filety z sandacza
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • garść groszku cukrowego
  • 2 pomidory
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki masła
  • sałata do przybrania
img

Przygotowanie

Przygotowanie

Oprószone solą i pieprzem filety z ryby usmażyć z obu stron na maśle.

Sos

Wino wlać do rondelka, zagotować. Gdy nieco odparuje, dodać groszek cukrowy, gotować kilka minut, dodać pomidory obrane ze skórki i pozbawione pestek, wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować do zgęstnienia sosu.

Wyłożyć rybę na talerz dodać sos, podawać.

Ryby i owoce morza

Sandacz w Rieslingu z groszkiem cukrowym w pomidorach i śmietanie

Najnowsze odcinki