W garnku rozpuścić masło doprawione płatkami chili i solą, kukurydzę posmarować otrzymaną emulsją i grillować do zarumienienia obracając co jakiś czas.
anyż (2) awokado (2) banan (1) barszcz (1) brandy (3) bulion wołowy (2) chili (8) chilli (1) Chorwacja (1) chrzan (3) Dalmacja (6) feta (1) Francja (3) golonka (2) groszek (1) grzyby (10) jałowiec (1) Jordania (1) kapary (8) kapusta kiszona (1) kawa (1) majonez (1) makrela (1) mięta (3) ocet balsamiczny (1) ogórek (1) ogórki (2) Oliwa (27) oliwki (2) orzechy (2) orzechy laskowe (1) papryka (11) papryka marynowana (1) pierogi (2) pietruszka (4) polenta (1) pory (3) rozmaryn (3) sardele (2) sałatka (10) smalec (3) sos rybny (3) Wielkanoc (22) Wietnam (3) zatar (1)