W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
awokado (2) barszcz (1) blitva (1) Bośniaihercegowina (1) brukiew (1) bułka tarta (1) cheddar (4) ciecierzyca (2) Francja (3) goździki (1) gęsina (1) imbir (5) indyk (3) Irlandia (5) jajka (29) kaczka (4) kapary (8) kmin (1) konfitura (2) koniak (2) krewetki (4) miód (4) morele (1) ocet balsamiczny (1) ogórek (1) orzechy (2) papier ryżowy (1) papryka (11) parmezan (8) pomidor (2) pomidory (39) Portugalia (1) prosciutto (1) rodzynki (5) rukola (1) sandacz (5) ser gruyere (1) skrzydełka (2) szalotka (1) szczupak (1) słonina (6) tabasco (3) twarożek (1) zupa krem (3) żeberka (1)