W garnku rozpuścić masło doprawione płatkami chili i solą, kukurydzę posmarować otrzymaną emulsją i grillować do zarumienienia obracając co jakiś czas.
Belgia (7) boczniaki (1) burek (1) bób (4) carpaccio (1) ciasto francuskie (2) cielęcina (1) cukier (2) czosnek (19) drób (8) dziczyzna (17) dzik (1) flaczki (1) galareta (2) halibut (1) kapusta (4) Kaszuby (4) ketchup (1) kminek (4) knedle (2) mąka (3) mąka gryczana (1) nduja (1) obiad (2) ocet winny (10) orzo (2) owoce morza (6) pasta curry (6) przystawka (4) salsiccia (1) sarnina (2) schab (1) syrop klonowy (1) szparagi (1) szynka parmeńska (1) tahini (1) trawa cytrynowa (1) truskawki (1) warzywa (2) wątróbka (5) Włochy (10) ziemniak (1) łosoś (14) śledzie (2) śmietana (23)