Skip to main content

Duszony renifer po lapońsku

Składniki:

  • 800 g filetu z renifera
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 2 kuleczki ziela angielskiego
  • 200 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
img

Przygotowanie

 

Mięso pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić ją. Dodać mięso, chwilę podsmażyć na mocnym ogniu, wlać bulion, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować, aż prawie cały płyn wyparuje, doprawić do smaku sola i pieprzem, wlać śmietanę, zagotować, podawać z ziemniaczanym puree i konfiturą z brusznic.

Mięsa

Duszony renifer po lapońsku

Najnowsze odcinki