Skip to main content

Pappardelle z kurzymi wątróbkami

Składniki:

  • 250 g świeżego jajecznego makaronu pappardelle (szerokie wstążki)
  • 200 g kurzych wątróbek
  • 3 łyżki masła
  • 1 l bulionu wołowego
  • 3 łyżki świeżo startego parmezanu
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
img

Przygotowanie

W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać oczyszczone wątróbki, zrumienić je na mocnym ogniu. Wlać bulion, zagotować, dodać makaron i gotować do miękkości (ok. 3 min.). Wsypać parmezan, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w głębokich talerzach posypawszy każdą porcję posiekaną natką.

Potrawy z ryżu i makaronu

Pappardelle z kurzymi wątróbkami

Najnowsze odcinki