W rondlu rozgrzać na średnim ogniu oliwę, dodać pokrojone w kostkę cebulę, seler, marchewkę oraz szynkę, dusić na niewielkim ogniu do zeszklenia. Zwiększyć ogień, dodać pokrojone w małą kostkę mięso z dzika, szybko obsmażyć z obu stron,, wlać wino, szybko zagotować, zmniejszyć ogień, doprawić solą i pieprzem, przykryć, dusić na wolnym ogniu ok. półtorej godziny, w razie potrzeby podlewając odrobiną wody.
Wlać koncentrat wymieszany z bulionem, dodać przetarte pomidory, nasiona kopru włoskiego, kmin i cynamon, przykryć i dusić na małym ogniu jeszcze godzinę, w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany al dente makaron odcedzić, przełożyć do rondla z sosem, dokładnie wymieszać, podawać, posypawszy każdą porcję świeżo startym parmezanem.