W głębokiej patelni przesmażyć na oleju drobno posiekane czosnek i cebulę tak, by ich nie przypalić. Wsypać na patelnię tuńczyka pokrojonego w kostkę i smażyć chwilę, żeby ściął się jedynie na zewnątrz. Wszystko zdjąć z patelni i odłożyć na talerz, następnie zalać patelnię odrobiną wody i przeprowadzić deglasację – mieszać wodę na ogniu kilka chwil, aż wszystkie przypalone frakcje rozpuszczą się w niej, następnie wodę odlać do odłożonego tuńczyka. Na patelni znów rozgrzać olej, wsypać na niego kmin, przyprawę curry i kurkumę oraz kozieradkę i smażyć je chwilę tak, by się nie przypaliły. Następnie dodać odrobinę wody, wymieszać, dodać pastę curry, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, liście curry i posiekaną papryczkę chili. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodać wody, a jeśli zbyt rzadki – zredukować. Następnie dodać odłożoną wcześniej rybę, czosnek i cebulę. Wymieszać i dusić chwilę tak, by tuńczyk nie był zbyt suchy.