Mąkę besan wymieszać w proporcji 1 do 1 z wodą i szczyptą soli do uzyskania jednolitej konsystencji. Szczyptę ciasta na próbę włożyć do wody, jeśli będzie utrzymywać się na jej powierzchni, oznacza to, że jest właściwie wyrobione, gdy opadnie, trzeba jeszcze wyrabiać, by uzyskało właściwą konsystencję. Z ciasta formować dłońmi kluseczki wielkości wiśni i wrzucić je na rozgrzane masło ghee (można również nabierać ciasto łyżeczką). Usmażyć na złoto, wyjąć łyżką cedzakową na ręcznik papierowy.
W drugim naczyniu rozgrzać masło i wrzucić przyprawy: kurkumę, kolendrę, kmin, liść laurowy, suszone chili, smażyć kilkadziesiąt sekund.
Maślankę wymieszać z mączka besan i wodą, wlać do garnka z podsmażonymi przyprawami. Gotować ok . 30 minut. W miarę potrzeb podlewać wodą w trakcie gotowania.
Pod koniec gotowania dodać sól do smaku, przyprawę garam masala i wcześniej przygotowane kuleczki.
Podawać.