W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
bagietka (1) białe wino (15) blitva (1) Bośniaihercegowina (1) bułka tarta (1) cheddar (4) cydr (3) cynamon (6) czerwone wino (13) filo (2) goździki (1) gęsina (1) Hiszpania (10) indyk (3) Irlandia (5) jajka (29) kaczka (4) kakao (3) konfitura (2) korniszony (1) krewetki (4) miód (4) mleko (8) morele (1) Niemcy (3) pappardelle (4) pomidor (2) pomidory (39) prosciutto (1) pęczak (1) ricotta (2) rodzynki (5) rukola (1) ryż (3) sandacz (5) seler korzenny (1) skrzydełka (2) spaghetti (5) szalotka (1) słonina (6) tabasco (3) twarożek (1) Węgry (4) zupa krem (3) żurawina (1)