W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
awokado (2) bakłażany (4) barszcz (2) blitva (1) Bośniaihercegowina (1) brukiew (1) bułka tarta (1) cheddar (4) ciecierzyca (2) feta (1) Francja (3) goździki (1) gęsina (1) Hercegowina (2) imbir (5) indyk (3) Irlandia (5) jajka (29) kaczka (4) kmin (1) konfitura (2) koniak (2) krewetki (4) miód (4) morele (1) ogórek (1) papier ryżowy (1) parmezan (8) pomidor (2) pomidory (39) Portugalia (1) prosciutto (1) rodzynki (5) rukola (1) sandacz (5) ser gruyere (1) skrzydełka (2) szalotka (1) szczupak (1) słonina (6) tabasco (3) twarożek (1) zatar (1) zupa krem (3) żeberka (1)