W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
anchois (4) Austria (4) Belgia (7) Boże Narodzenie (12) burbon (1) bób (4) cielęcina (1) Dania (1) destylat (2) fasola (6) Grecja (9) jabłka (6) kalarepa (1) karp (10) kolendra (3) krem (2) krokiety (1) Liban (1) mandarynki (1) marchew (3) masło (24) migdały (3) mule (5) naleśniki (1) natka pietruszki (4) ocet jabłkowy (1) pasta (3) pasztet (2) peperoncino (1) pieczarki (1) por (7) risotto (2) szafran (3) tahini (1) Tajlandia (4) Teksas (1) Teneryfa (1) wanilia (3) wigilia (1) wiśnie (2) wołowina (2) wątróbka (5) ziemniaki (16) zupa rybna (6) śmietanka (18)