W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
bataty (1) bażant (1) beszamel (1) boczek (16) calvados (1) cebulka dymka (1) ciasto (2) curry (5) Czechy (1) czekolada (3) dynia (4) Filipiny (2) gorgonzola (3) Grill (6) jelenina (5) kasza (3) kasza gryczana (2) kisiel (1) kruche ciasto (1) królik (2) kukurydza (3) kumin (1) leczo (1) mascarpone (1) mus (1) musztarda (8) ogórki kiszone (1) pancetta (1) papaja (1) piernik (1) rum (1) rzodkiewka (1) ser (7) sos (2) tagliatelle (4) tarta (9) trufle (2) twaróg (5) Ukraina (6) wegetariańskie (2) wieprzowina (7) Wino (14) winogrona (2) zupa (50) śliwki (4)