W garnku rozpuścić masło doprawione płatkami chili i solą, kukurydzę posmarować otrzymaną emulsją i grillować do zarumienienia obracając co jakiś czas.
awokado (2) bakłażany (4) banan (1) barszcz (2) blitva (1) Bośniaihercegowina (1) brukiew (1) chili (8) chilli (1) ciecierzyca (2) feta (1) Francja (3) golonka (2) groszek (1) grzyby (10) Hercegowina (2) imbir (5) indyk (3) jajka (29) jałowiec (1) kapary (8) kawa (1) kmin (1) koniak (2) majonez (1) makrela (1) ocet balsamiczny (1) ogórek (1) orzechy (2) orzechy laskowe (1) papier ryżowy (1) papryka (11) parmezan (8) pomidory (39) Portugalia (1) pory (3) rodzynki (5) rozmaryn (3) sardele (2) ser gruyere (1) szczupak (1) słonina (6) Wietnam (3) zatar (1) żeberka (1)