Skip to main content

Łosoś w sosie maślanym z koperkiem

Składniki:

  • 700 g filetów z łososia
  • 2 szalotki
  • 6- 7 łyżek białego octu winnego
  • 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 proc.
  • 175 g dobrego masła
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
img

Przygotowanie

Do rondla wlać ocet, dodać drobno posiekane szalotki, dotować do odparowania prawie całości płynu. Dodać śmietankę, wymieszać, trzymając rondel na małym ogniu stopniowo dodawać masło podzielone na kilkanaście porcji cały czas ubijając trzepaczką. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekanym koperkiem, podawać z ryba ugotowana na parze.

Ryby i owoce morza

Łosoś w sosie maślanym z koperkiem

Najnowsze odcinki